A turnéra is csak új nyári gumikkal indultunk el

A zenekarommal országos turnéra indultunk áprilisban. Ez rengeteg szervezéssel és előkészülettel jár. Ezúttal buszt már szerencsére nem kellett bérelnünk, ugyanis az egyik tagnak lett egy saját, hétszemélyes kisbusza, ami hivatalosan még személyautónak minősül, így az ahhoz tartozó autópálya-matricát kellett megvennünk. Nagy könnyebbség, hogy saját autóval megyünk, mert a kisbuszok bérlése kaucióval együtt nagyon sokba kerül. Plusz a stressz, hogy más autójára még jobban kell vigyázni, plusz a sofőrök nem egy, már jól ismert autót vezetnek 5 utassal, hanem egy számukra teljesen újat… Ráadásul minden alkalommal szinte másmilyen autót kaptunk, így mindig egy kicsit lutri volt, hogy hogyan fognak elférni a cuccaink, hogy ülünk be és milyen tulajdonságai lesznek az autónak.

Mivel idén elég hirtelen állt be a jó idő, így gondoskodni kellett arról is, hogy az utazásunk időpontja előtt már meglegyenek az új nyári gumik az autón. A gitárosunk, akié a kisbusz, azt mondta, hogy az internetről fog rendelni, mert egy ismerősének hasonló típusú járműve van, és ő onnan rendelt. Ő pedig abszolút elégedett a nyári gumikkal, nagyon megbízható és jó minőségű abroncsokat árul ez a webshop. Kizárólag csak új nyári és téli gumikat árulnak, használtat nem. Teljesen megbízható forrásból rendelhetőek itt a gumik, a legjobb márkák széles tárháza áll a vevők rendelkezésére. Mindenki megtalálja a webshopban a számára (autója számára) megfelelő gumikat, az is, aki kevésbé mélyen akar a zsebébe nyúlni, valamint az is, aki inkább több pénzt ad ki, csak hogy biztonságosan közlekedhessen az utakon. Ez természetesen nagyon fontos, a gumik állapotán sok baleset múlhat.

A gitárosunk, Krisz fel is kereste ezt az oldalt, amit az ismerőse ajánlott. Nagy örömére éppen a nyári gumi akció közepébe csöppent, amint ezt a gumidiszkont.hu webshopjának főoldalán látni lehetett. A főoldal tetején egyből adódik egy lehetőség, hogy rákeressünk a nyári gumi típusokra, vagy épp arra, amire szükségünk van. A nyári gumi akció nagyon jól jött most, hiszen nem a legolcsóbb mulatság mind a négy kereket ellátni abronccsal. A méret alapján történő keresésnél értelemszerűen a gumiabroncs méreteit kell megadni, valamint azt, hogy téli, nyári vagy négyévszakos gumit keresünk-e. Ezen kívül a preferált márkát is ki lehet választani, illetve az autó típusát is meg kell adni. Ugyanitt még a terhelési index és a sebességindex megadására is van lehetőség, és még egyéb kritériumokat is be lehet pipálni. (A terhelési index nálunk különös szerepet játszik, mivel a koncertekre cipelt erősítők nagyon nehezek.)

Aki nem lenne biztos a gumiabroncsai pontos méretében, annak jól jön az autótípus szerinti keresés. Nagyon hasznos ez a funkció, mert itt az autó márkáját, típusát és gyártási évét kell megadni. Ezen adatok alapján a kereső csak olyan találatokat fog kiadni, amik a vevőnek tuti jók. Ezen kívül még a harmadik lehetőség az a keresésre, hogy beírunk egy konkrét kulcsszót. Krisz az autótípus szerinti keresést találta a leghatékonyabbnak és a legbiztosabbnak. Alig tudott választani a rengeteg márka közül, mindegyik magas minőségű, kiváló gumiabroncs volt. Az oldal statisztikái szerint a legnépszerűbb autógumi márkákhoz tartozik a Toyo, Kumho, Falken, Michelin, Bridgetstone és Dunlop, hogy csak az ismertebbeket említsem. Ezek közül tényleg nem könnyű a választás.

Krisz végül kiválasztott egyet, ami márkája szerint is jó hírnek örvendett, viszont megfizethető is volt egy fiatal zenész számára. Házhoz szállítás is van, de még jobban kifizetődő, ha a termékeket egy telephelyre rendeljük. Ekkor ugyanis ha megkérjük a szakembereket, helyben ki is cserélik a gumiabroncsokat. Ezzel megspórolunk egy kört a szervizben, valamint elkerüljük, hogy magunknak kelljen kísérletezni a gumicserével, ami amúgy is balesetveszélyes és tilos. Így a gitárosunk az otthonához legközelebbi telephelyre rendelte meg a nyári gumikat, amikért már másnap el is mehetett, mert dél előtt rendelte meg őket. A nyári gumi akció kapóra jött nekünk, a helyszínen már ki is cserélték a gumikat, így a turnénkra való indulás előtt le is volt a gond az autóval. Minden készen állt a nagy útra.

Az indulás reggelén bepakoltuk a nehéz hangszereket és minden kellő felszerelést a csomagtartóba, ami kopra tele lett. Az ülésekre és ölbe is jutott egy-két holmi, de attól még nagyon kényelmesen utaztunk. Az autónak meg sem kottyant a nagy súly, az új nyári gumik csak úgy suhantak alattunk. A turnénk nagyon jól sikerült, rengeteg hasznos és pozitív tapasztalattal lettünk gazdagabbak, valamint sok új barátot és élményt szereztünk, nem beszélve a rutinról.