Egy csodás turnémenedzser és a váltóolaj története

Végre kifizetődik a több éves tanulás és gyakorlás, amit a zenébe fektettem. Végre egy oylan csapattal járom az országot, ami nem csak egy felhőtlen király koncerttel szórakoztatja a közönséget, de olyan szinten tart, hogy el is tudja kérni ennek az árát és ki is fizetik. Sajnos nem szeretnek az emberek pénzt adni a zenéért, pedig az egyik legjobb és legigényesebb kikapcsolódási forma! Sokan nem tudják, hogy abban az egy, másfél órányi koncertbe, mennyi évnyi munka van. Látok mostanában remény, hogy ez megváltozzon és a zenész is jól tudjon élni. Ehhez viszont kell egy jóember aki, megszervezi a zenekar döcögős útját, hogy a zene, mint termék, a lehető legjobb formában jusson majd el a hallgatóságnak.

Szerencsére a mi csapatunknak, ilyen a koordinátora!

Sokáig bérelt buszokkal jártunk koncertezni, de ez hosszútávon nem jó megoldás, mert költséges és a magas bérlési árak mellett, nem túl megbízhatóak ezek a kisbuszok. Ügyes spórolásokkal a nyári szezon után tudtunk a zenekarnak saját turnébuszt venni. Hihetetlenül szabad érzés egy saját busz. Körülbelül úgy tudom leírni ezt az érzést, mint egy új, saját lakásba költözést.

Következő nyáron, már a saját járművel mentünk koncertezni. Épp Porcsalmára tartottunk, hogy adjunk egy fain koncertet, amikor félrekellett állni, mert a sofőr, aki egyben a turnémenedzserünk is, valami bajt észlelt a váltóval. Kiderült, hogy most időhiány miatt, nem ellenőrizte át a buszt, mint ahogy szokta. Félreálltunk és átvizsgálta az autót. A váltóolaj szintje majdnem nulla volt.

Két benzinkút között járhattunk így a zenekar kétségbe esett, hogy nem fogunk odaérni időben a koncertidőpontra. De volt megoldás! A főnök úr ugyanis a napokban rendelt valvoline márkájú anyagot a váltóhoz, mert talált egy webshopot, ahol nagyon jó árban van és ez a kedvenc márkája, szóval nem volt mit tenni… A kocsi hátuljába volt így hamar orvosolni is tudtuk a problémát.  Közben elmesélte, hogy mennyire pozitív csalódás volt neki rendelni, mert semmi probléma nem merült fel, a kérdéseire még a felmerülésük előtt választ kapott az oldalon. Ezek mellett minden termékhez alapos tartalmat párosítanak, hogy képben legyen a vásárló, hogy mit is rendel. A rendelés leadása után másnap már kis is szállították, szóval egy remek kis webáruházról beszélünk!

Zökkenő mentesen folytatódott az utunk tovább. Saját busz, ezért saját tévé is kell bele! Elég hosszú volt az út így két filmet is meg tudtunk közben nézni. Időben, szerencsésen megérkeztünk és egy hatalmas koncertet adtunk. Sokan voltak, együtt énekelték velünk a dalokat. Felemelő egy érzés ez minden előadónak, ha a közönség aktívan részt vesz a koncertjén.

A buli utána megvendégeltek minket. Evés közben elmeséltük, hogy jártunk idefelé és hogy mentett meg minket a valvoline olaj! Reméljük nem lesz balszerencsénk a visszaúton, de megnyugtattak, hogy ha még a megyében fulladunk le, ők küldenek szívesen segítséget. Kedves egy kis község!

Hazafelé nem történt semmi. A szokásos benzinkutunkon megálltunk, amikor az M3-on közlekedünk. Ettünk egy jó hot-dogot, utána nyugodt tempóban hazarobogtunk!

Végül is szerencsésen végződött az út, köszönhetően a turnémenedzser előrelátásának!