nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron link nélkül biztos nem készültek volna el a szórólapok

A zenekarommal igyekszünk önellátóak lenni, nem szaladgálunk másokhoz minden apróság miatt. Ha valamit meg tudunk oldani házon belül, akkor miért ne tegyük? Többnyire a szórólapjainkkal is így vagyunk, érezzük magunkat olyan ügyesnek, hogy meg tudjuk csinálni magunknak is. Szerencsére az egyik tag profi grafikus, szóval a minőségre nincs panasz, csak hát néha az élet nem úgy keveri a lapokat. Ha egy barátom nem ajánlja a figyelmembe a nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron weboldalt, akkor egész biztos, hogy a legutóbbi koncertünkre nem tudtunk volna lapokat vinni.

Régi szokás, hogy ha járunk valahol, akkor a bárpulton hagyunk egy köteg szórólapot a legközelebbi fellépésünkről, így egyrészt ha valakit érdekel, akkor utána tud nézni, másrészt ez is öregbíti a hírnevünket, több emberhez jut el a banda neve. Ez az önpromózás eddig ezen a szinten bevált, jó páran jelezték már, hogy ennek köszönhetően ismerték meg a bandát. Csakhogy a legutóbbi fellépés előtt egy héttel beütött a ménkű, és a nyomtatómból kifogyott a patron. Normális esetben ez nem lenne akkora gond, csakhogy nekem elég speciális kis nyomtatóm van, amibe nem lehet akármilyen patront beleerőszakolni. Korában is szívtam már ezzel, nem egyszer előfordult, hogy a szakboltban csak néztek rám bután, mert állítólag ők ilyenről még nem is hallottak. Szóval a lényeg, hogy gondban voltunk, és valahogy meg kellett oldani.

Van egy régi barátom, szintén zenekarban játszik, viszont grafikusként dolgozik, és gyártással, sokszorosítással is foglalkozik, tehát ha valaki tud valamit a nyomtatásról, akkor az ő lesz. Váltottunk néhány üzenetet, és miután letudtuk a szokásos köröket, rákérdeztem nála, hogy ő honnan szerzi be az alkatrészeket a nyomtatóihoz, mert biztosra vettem, hogy nem egyszer szembesült már problémával, hiánnyal. Készségesen ellinkelte nekem annak a webshopnak a címét, ahonnan ő rendelni szokta a dolgait, és állítása szerint hiperkorrektek és mindig minden van nekik raktáron, ráadásul ingyen is szállítanak. Ezzel beindította nálam a motort, ennél jobb ajánlás nekem nem is kell. Abban a pillanatban, ahogy a nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron linkje megérkezett, már mentem is fel az oldalra, hogy lecsekkoljam.

Meglepődtem, de kellemesen, ugyanis a remekül kezelhető, áttekinthető, szakmai rizsa nélküli oldalon olyan egyszerűen és könnyen el tudtam tájékozódni, mintha térképből olvastam volna. Pár perc alatt meg is találtam amire szükségem volt, és ha már itt jártam és amúgy is ingyenes a szállítás, akkor kapva kaptam az alkalmon, és rendeltem belőle egy tartalékot is. Legyen legközelebbre is, ne kelljen megint az utolsó pillanatban kapkodni. A rendelés is baromi egyszerűen ment, ráadásul ha akartam volna, akkor a rendelésem állapotát is tudtam volna figyelni, de erre most nem volt időm. A lényeg, hogy a futár a megadott időben hozta a csomagot pár napon belül, én pedig újra életet tudtam lehelni a nyomtatómba.

Attól kezdve, hogy belevarázsoltam a gépbe az új patront, ment minden mint a karikacsapás. Éppen az utolsó előtti pillanatban sikerült mindent kinyomtatnom ahhoz, hogy kivágni is legyen időm. Keserves munka, de a zenekar érdekében ezt is hajlandó vagyok vállalni. Még szerencse, hogy korábban vettem egy papírvágó asztali kést, így nem kell ollóval bohóckodnom. A szórólapok elkészültek, úgyhogy azokat is tudtuk vinni magunkkal. A fellépés remekül sikerült, és a barátomnak, valamint a nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron oldalnak köszönhetően ismét sikerült valahol otthagynunk a nyomtatott kézjegyünket.