Kemény az élet egy zenekarban

motoros bolt
motoros bolt

Aki valaha játszott már együttesben, az tudja, hogy nem fenékig tejföl az élet. Minél többen vannak egy bandában, annál nehezebb összeegyeztetni a próbákat, koncerteket, vagy egyáltalán bármit is, amit közösen kell csinálni, megbeszélni, megalkotni. Már a stílus összeegyeztetésénél problémák adódhatnak, ugyanis hiába van egy adott vonal, amit mindenki kedvel, nem biztos, hogy annak megfelelően tud mindenki zenélni, illetve nehéz olyan közös nevezőt találni, ami mindenkinek megy, és tetszik is, és esetleg még a közönségnek is bejön.

Sokan ott rontják el, hogy mindenképpen a közönségnek akarják, hogy tetsszen a kreálmányuk, és közben annyira kifordulnak magukból, hogy végül ők már nem is élvezik a közös zenélést, csak nyűgnek élik meg. Mi megpróbáltunk mindig is arra törekedni, hogy jól érezzük magunkat együtt, olyan zenét játszunk, ami nekünk tetszik, és majd, bevonzzuk azt a közönséget, akik szintén tudják ezt értékelni. Igyekszünk nem csak a próbateremben időt együtt tölteni, hanem mindenki a közös érdeklődési körökön belül, amilyen tevékenységen csak tud, kiveszi a részét. a banda egyik fele mivel imád szerepjátékozni,  van hogy az esti próbák előtt összeülnek a közös haverjaikkal zenélni, míg mi a dobossal nem igazán díjazzuk ezt az elfoglaltságot, ezért ilyenkor találunk magunknak más szórakozást. Legutóbbi próba előtt például együtt kerestük fel a kedvenc motoros boltunkat, ami a lakásomhoz és a termünkhöz is közel van. Mind a ketten nagy motor fanatikusok vagyunk, és néha túrázni is járunk együtt. Most a dobosunknak kellett pár kiegészítőt beszereznie a régi elavultak helyett. Már korábban neten keresgéltünk, de ő is jobban preferálja az ilyesfajta dolgok személyes ellenőrzését, így inkább elhatároztunk, hogy elmegyünk együtt shopingolni. Végignéztük tüzetesen az egész kínálatot, mind a védőfelszereléseket, mind a táskákat illetően. Nekem is nagyon megtetszett egy táska, de sajnos most nem volt rá pénzem, így megkértem a motoros boltban dolgozó eladót, hogy a fizetésig tegye félre a kiszemelt darabot. Nagyon segítőkész volt és félre is tette nekem, de biztosított afelől, hogy amennyiben elfogyna, még neten lehetőségem lesz utánrendelni.

Mindeközben a dobosunk szép summát otthagyva sikeresen beszerezte magának a szükséges kellékeket és boldogan távoztunk a motoros boltból. A próbaterembe vezető úton megbeszéltük, hogy minden egyes zenélés előtt kellene ilyen felvezető köröket tartani, csak hogy szokjuk egymást és még inkább egy húron pendüljünk, mert így sokkal könnyebb aztán az együtt működés. Már csak meg kéne találni azt a közös elfoglaltságot, amit mind a négyen tudunk űzni a próbák előtt, mert mégis csak az lenne az igazi. El is határoztuk, hogy valahogy elintézzük, hogy a gitáros és a basszeros is beleszeressen a motorozás világába, és akkor nem csak a motoros boltba, de akár túrákra is közösen mehetnénk. Így is alakulóban volt egy közös nyaralás, ahova csak bandatagok mennek, milyen nagyszerű lenne, ha ezt az utat motoron tehetnénk meg. Nem lesz egyszerű feladat, de meg kell próbálni mindent a nemes ügy érdekében.