Online lidl újság olvasására vetemedett a nagymamám

Nemrég beszéltem a nagymamámmal, akinek éppen az volt a legnagyobb baja, hogy egy ideje nem jött lidl újság. Mi, fiatalok ezt nagyon könnyen megoldjuk. Ha nem kapunk újságot, akkor megnézzük az interneten, hogy mi az akciós, de a nagymamámnak már nem megy ilyen könnyen.

Úgy döntöttem, hogy megmutatok neki egy oldalt, amit az idősebb korosztály is könnyen használni tud majd. Nem csak a lidl újság, hanem a legtöbb üzlet reklámújságja fel van töltve, ezek között lehet böngészni.

Az akcióleső oldala úgy lett kialakítva, hogy a nagymamám is könnyedén elsajátítsa a használatát.

Ahogy halad a technológia, sajnos az idősek már nem tudják tartani a tempót. A nagymamám csak az ímélek olvasásáig jutott, néha kártyázik is a számítógépén, illetve a fellépéseinken készült videókat is megnézi, de eddig terjed a tudása.

Izgatottan ült mellém, amikor azt mondtam neki, hogy megmutatom, hogyan érhető el online a lidl újság. Számomra az online felület sokkal kézenfekvőbb, hiszen mindig a telefonomat nyomkodom.

Az akciólesőn megmutattam, hogyan tudja megnézni az újságokat, hogyan tud lapozgatni köztük, és hogyan tudja megkeresni a kedvenc üzleteit. Néhányat betettem neki a kedvencek közé, meglepő módon nagyon egyszerűen megtanulta használni az oldalt, csak annyi volt a reakciója: „Ennyi az egész?”. Nagyon aranyos volt, ahogy lelkesen tovább adta utána a tudását a barátnőinek is a nyugdíjas klubban. Most már, hogy ismeri ezt az oldalt, nem kell mindig az újságkihordóra várnia. Remélem, hogyha egyszer megöregszem, én is ugyanennyire tudok majd örülni az ilyen apró sikereknek is!