Nemcsak raktárba, hanem a próbatermünkbe is kitűnő választás volt a galériás állvány

Új próbaterembe költöztünk a zenekarommal. Két éve játszunk együtt, mostanra lett végre végleges a felállás. Stoner rockot játszunk szerencsére és nagyon örömünkre egyre növekvő, lelkes közönségnek. Egyre több bulira invitálnak minket, valamint egyre könnyebben szervezünk koncertet nagyobb befogadóképességű és népszerűbb helyekre. Az óradíjas próbatermek nagyon drágák és nem túl kifizetődőek, nem a saját cuccainkon játszunk, nincs egy állandó termünk, ahova bármikor mehetünk próbálni, ahol a cuccainkat állandóan tárolhatjuk. Emiatt döntöttünk amellett, hogy kibérlünk egy havidíjas, állandó próbatermet egy komplexumban. Nagyon szeretjük a helyet, egy hatalmas termünk van, bőven elférünk benne két másik zenekarral. Így az ára is eloszlik, olcsóbb fejenként, mintha csak egyedül bérelnénk, plusz társaságunk is van, ismeretségnek sem utolsó. Végre megállapodhattunk egy végleges próbahelyen, nagy örömmel pakoltuk be a hangszereinket, holminkat.

Idővel azonban egyre több dolog került a terembe, kezdett elszabadulni a pokol. A kábelek az ablakpárkányon, földön vagy az erősítőkön hevertek, a mikrofonok is éppen ott, ahol hely volt. Akartunk vásárolni egy polcot ezeknek a kisebb cuccoknak, mint a kábelek, mikrofonok, fülmonitorok, hangkártyák, hogy legyen egy állandó helyük és rendezettebb legyen a terem. Plusz kávéfőzőnk és vízforralónk is van, valamint egy pár bögre és zacskó zsebkendő is mindig az ablakpárkányon sorakozik. Elég nagy a belmagasság, úgyhogy jobb lenne valami többszintes polcrendszer, mivel sokkal praktikusabb lenne inkább magasságban, mint széltében gondolkodni, sokkal jobban elférnénk a sok erősítő és láda mellett. Ezért el is kezdtünk utánanézni, hogy milyen polcot vagy állványt tudnánk beszerezni.

Megnéztünk egy pár ismert és kevésbé ismert webshopot, nyilván az ár is fontos szempont volt nekünk, mivel fiatal zenészek vagyunk, többen is közülünk diákok. Végül én találtam meg a rackinglog.hu webáruházat, ahol pont olyan állványrendszereket árultak, amilyet mi a próbaterembe elképzeltünk. A nagy belmagasságot kihasználva egy kétszintes galériás állvány volt a legjobb megoldás, amit ki tudtunk találni. A galériához be kellett hoznunk egy létrát, hogy fel tudjunk mászni a felső szintre, mert egy lépcső már nem fért volna el a teremben, plusz az anyagiak sem engedték. Megnéztük a honlapon a polcrendszer paramétereit. 2-8 méteres magasságig, 30-120 centis mélységig és 90-120-150 centis mélységig lehet rendelni a polcokból. Teljesen egyéni kialakítású polcrendszert tudunk innen rendelni, pont olyat személyre szabva, amekkorára és amilyen tulajdonságúra szükségünk van.

Lemértük a rendelkezésre álló helyet, majd a másik két zenekarral közösen megegyeztünk, hogy mekkora galériás állványra lesz szükségünk. Ezután kitöltöttünk egy ajánlatkérő lapot, ahol leírtunk minden paramétert részletesen. A levelünkre hamarosan válaszoltak is, majd telefonon egyeztettünk a részletekről. Megbeszéltünk egy időpontot a kedves szakemberrel, amikor kijönnek felmérni a terepet személyesen is, hogy biztosan megfelelően tudják nekünk elkészíteni a galériás állványt. A felmérés után elkészítettek egy pontos tervrajzot a polcrendszerről, majd egy árajánlatot is kaptunk róla. Nagyon kedvezőnek tűnt az ajánlat, úgyhogy meg is rendeltük az állványt. Szerződést kötöttünk, majd nemsoká ki is szállították az elemeket. Kértük, hogy szereljék is be, csak úgy a biztos, ha hozzáértő kezek és erre szakosodott, profi szerelőcsapatok végzik el ezt a munkát. Amikor készen lett az állványrendszer, egyből rá is pakoltuk a cuccokat, és mintha csoda történt volna, a terem esztétikája egy csapásra megváltozott pozitív irányba. Sokkal több hely maradt így szabadon, nem kellett mindenhol kábeleket és dobozokat kerülgetni. Ezután az elveszett tárgyakról való panaszkodás is elmaradt, amire a polc megrendelése előtt heti szinten volt példa. Nagyon praktikusnak találjuk mindannyian ezt a galériás állványrendszert, nagyon szépen, akkurátusan elférnek rajta a cuccaink.