Zenénkkel álljunk ki valami mellett, a napelem rendszer erre tökéletes!

Miért hallgatunk zenét?

Erre sok magyarázat lehet, mert mindig más lehet a kiváltó ok, ezért is alakult ki annyi műfaj. Viszont, ha már a zene felé fordulunk nagy hibát nem követhetünk el! Egy dal kiváló harmonizálása segít egy adott érzést katalizálni, vagy megemészteni, nem véletlenül jött a funkcióelmélet a zenében.

A változatosabbnál változatosabb hangzatok, az érzelmeinkre hatnak, ami tökéletes eszköz arra, hogy a mondanivalót a lehető legjobban kifejezzünk egy dalban. Azonban ha nincs mondanivalónk, a zenénk is egysíkú lesz és feleslegessé válhat. Mert rossz zene nincs, csak hasztalan, ami csak szól, de nem figyel rá senki. Sok zenét művelő ember ezt nem tudja, vagy ha tudja, akkor se alkalmazza, és inkább ontja magából a hasonszőrű muzsikát.

Ezért az első dolog, ha zenét szeretnénk szerezni, hogy legyen hozzá szöveg. Ha nincs ihlet, akkor szerezzünk, vagy használjunk már meglévő írást. Azonban, ha teljesen egyedit akarunk alkotni, saját kútfőből kell gyártani a dal minden elemét! Ilyenkor jutunk el oda, hogy mi az, amit közvetíteni szeretnénk a hallgatóknak számára, amivel szeretnénk, ha azonosulnának, vagy hatnánk gondolkodásukra.

A pop zenében a legkézenfekvőbb téma a szerelem, hisz ez az az érzés, ami az átlagemberre a legnagyobb hatással van. Sokak a zenét válasszák szócsőül, hogy kiálljanak az állat- és környezetvédelem mellet és természetesen a politikai nézetük közvetítésében.

Zenekarommal a legújabb dalunkba a környezetvédelmet választottuk témának, mert ahogy most él az emberiség, úgy elég hamar felemészti maga alatt a Földet. Akarok, akarunk hatni az emberekre, hogy kicsit környezettudatosabban gondolkozzanak, és a környezetükbe mérjék fel azokat a lehetőségeket, amikkel a globális problémákat lassítani lehet! Ezért próbáltam megragadni egy remek megoldást, ami egy jó eszköz az előbbi szemléltetésére, ez pedig nem más, mint a napelem rendszer.

Hiszen a napelemes rendszerek egy olyan megoldás, amivel a fosszilis energiahordozókat szépen lassan el lehet hagyni, és végtelen energiát lehet termelni. Így is a bolygónk nyersanyagkészlete fogyóban van, ezért muszáj alternatívákat is keresni, csak ugye ez még sok embernek nem érné meg!

Ezért próbálunk dalunkkal hatni az emberekre és a következő generációkra, hogy egyáltalán a fejükben legyen az a gondolat, hogy megújuló energiaforrást is tud választani otthona áramellátására. Sokan nem is tudják, hogy élhetnek ezzel a lehetőséggel, pedig a világon kezd elterjedni és az országok egyre több támogatást is adnak azoknak, akik önköltségből szeretnének tenni a közös jövőért.

Ráadásul ez a befektetés nem csak a világnak jó, hanem a pénztárcának is, hiszen hosszútávon elég szépen csökkenti az áram utáni kiadásokat, ezért sem értem, hogy aki teheti, miért nem vált napelemre.

Hiszen ott spórolunk, ahol lehet, és ez egy tökéletes megoldás rá hosszútávon!

Ez a téma se magamtól jutott eszemben, mert egyszer ellátogattam egy ismerősömhöz, aki akkoriban szereltette fel házára a napelemet. Azaz nem is pontosan a házára, hanem a garázsára, mert a ház tájolása nem volt a legideálisabb. Kifejezetten tetszettek kívülről a panelek a garázstetőn, a ház belsejében pedig eddig még számomra ismeretlen közegben éreztem magam. Lehet, hogy a zöld energiának van valami más atmoszférája… Mindenesetre nagyon jó élmény volt, és közben okosodtam is, mert a vendéglátóm mesélt arról, hogyan működik, hogyan alakítja át a napelem panel a napsugarakat árammá. Nagyon érdekes dolgokat hallottam, de mivel nem értek a fizikához, nem maradt meg bennem sok minden.

Ez a látogatás nagyon meghatározó volt számomra, ezekért is gondolom azt, hogy a megújuló energiaforrások közül, a napenergia a legzseniálisabb választás. Remélem az új dalunkat is sikerül átadni a hallgatóságnak azt az érzést és azokat a gondolatokat, amiket a napelem ültetett a házba és aztán belém. Fontos dolog ez, nem szabad fél vállról venni, mert szeretném, hogy még az unokáim is megtapasztalják azt a gyönyörű környezetet, amiben én voltam gyerek!