Házvásárlás zenekari szempontból nézve

Minden zenekar életében eljön az a pillanat, amikor el kell döntenie: hol próbáljunk a lehető legolcsóbban? Ez gyakran már a legelején fel szokott merülni mint kérdés. Ha próbatermet akarsz, akkor a következő lehetőségek szoktak lenni:

  1. Béreltek próbatermet órabéres verzióban. Ez a legdrágább, és legbonyolultabb, mert ha jó is a helyen a cucc, az nem a tiéd, sokat kell fizetni és nehéz úgy dalt írni, hogy időhöz vagytok kötve
  2. Havidíjas próbatermet béreltek, ez olyan, mint egy albérlet, csak általában egy épület egyik szobáját/termét takarja, ahova le tudtok vinni minden saját cuccot, és pár másik zenekarral osztozva használjátok a helyiséget sokkal olcsóbban, mint az órabéres verzió.
  3. Ha valamelyik zenekar tag otthonában van egy konkrét próbaterem. Erről lesz szó most.

Eladó ház! De olyan legyen, aminek a garázsában, vagy pincéjében be lehet rendezni egy próbatermet! Így adta fel egy apróhirdető oldalon a basszusgitárosunk a hirdetést, mert a szüleivel eladó házat kerestek, és a szülők beleegyeztek, hogy olyan helyre költözzenek, ahol elegendő hely lehet ahhoz, hogy állandó jelleggel berendezzenek ott egy próbatermet.

Hogyan is működik ez, ha szeretnél venni egy családi házat? Úgy, hogy elkezdesz aktívan böngészni a neten, és közben feladsz egy olyan hirdetést, amiben leírod, hogy milyen eladó ház számodra a megfelelő. Megadod a ház adottságait, típusút (tégla, stb) méretét, elrendezését (egy szintes, két szintes, hány szoba, garázs, stb), lehetőségeit (tóparti, erdő széli, városban lévő), megadod, hogy hol szeretnél venni házat (milyen település jöhet szóba?), és aztán jöhet a várakozás, amit pedig aktív kereséssel tudsz tölteni.

Az eladó ház esetében nagyon sokat számít az is, hogy milyen régi maga az épület, hiszen  ha egy régi, felújítandó ingatlanról van szó, akkor oké, hogy olcsóbban veszed meg, de sokat kell rá költened. Tehát a hirdetések nézésekor, erre is rendesen oda kell figyelni!

Szerencsére abban biztos lehetsz, hogy ha a fent linkelt oldalon keresgélsz, akkor nem fogsz találkozni olyannal, aki át akar majd verni, mert sok energiát fektet a weboldal készítője azzal, hogy kiszűrjék a problémás, csaló embereket, és ehhez a rendőrség segítségét veszik igénybe.

Miközben náluk böngészel, azonnal észre fogod venni, hogy természetesen nem csak eladó házakat fogsz ott találni, hanem olyan érzeted lesz, mintha egy mindent áruló hipermarket polcai között mászkálnál, ugyanis erre van kitalálva az apróhirdetéses oldal, hogy mindent el lehessen adni, amire nincs szükségünk, mindezt természetesen ingyen tudjuk egyébként megtenni, mert a sima hirdetésfeladásnak nincsen semmilyen díja.

Szóval ha a basszusgitárosunk talált a családjával itt egy nekik jó házat, akkor simán lehet, hogy te is itt találod meg életed otthonát!