Zene volt a szüleim füleinek, hogy diákmunkát vállalok

A szüleim nem igazán örültek, amikor gimnazista koromban suli mellett egy zenekarban kezdtem el játszani. Azt mondták, mindenkinek kell valami hobbi, ezt megértik, de megélni sajnos manapság ebből nem lehet. Ezért sokkal jobban örülnének, ha mással tölteném az időmet, például gazdasági és egyéb hírek tanulmányozásával, hogy egy komolyabb, jól fizető állást eredményező szakra be tudjak jutni.

Megértem az aggodalmaikat, ugyanakkor a zenélés számomra nem csupán hobbi. Ez egy lehetőség, hogy kreatívan fejezze ki magát az ember, illetve tudatosítsa magában a különböző érzelmeket és megfelelő módon feldolgozza azokat olyan formában a dalai segítségével, hogy ezáltal még másokat is szórakoztat! Ebből kifolyólag szerintem nagyon is hasznos készségeket tudunk elsajátítani a zenélés által. Egy banda tagjaként pedig pláne, mivel sokszor egy csapatként kell megoldanunk a szervezést és tudjuk, hogy a többiek akkor is számítanak ránk, amikor bennünket bármilyen váratlan helyzet ér, tehát felelősséget is kell vállalnunk. Mindebből talán ki is derül, hogy végül nem zene, hanem pszichológia szakon kezdtem meg a tanulmányaimat. Ugyanakkor megfogadtam a szüleim tanácsát is, és eldöntöttem, hogy valami kézzelfoghatóbb diákmunkát is elvállalok.

Az egyik volt osztálytársam a https://topiwork.hu oldalt ajánlotta diákmunka keresésére. Azt mondta, nagyon korrektek és itt tényleg sok szempont alapján lehet diákmunkát keresni. Meg is néztem hát a lehetőségeket. Aki korábban nem vállalt még diákmunkát, előfordul, hogy el tud veszni ebben a dologban, főleg ha még az egyetemi beiratkozás adminisztrációs teendői miatti sokk sem múlt el teljesen. A https://topiwork.hu oldal viszont előre összegyűjtötte a legfontosabb kérdéseket és tudnivalókat. Így már az elején világossá válik, hogy megfelelünk-e a feltételeknek, illetve mire számíthatunk a felvételi eljárás során.

Az ösztöndíj legtöbbször elég kevés, hacsak valaki nem érzi úgy, hogy a tanulás a munkája is, ezért túl kell vállalnia magát, ezért érthető, hogy sokan szeretnének dolgozni, és nem szívesen áldozzák be a meglévő kis pénzüket. A https://topiwork.hu oldalon szerencsére nem is kell, mivel az iskolaszövetkezeti tagság díja mindössze 1.000 Ft, ami az első fizetésünkből kerül levonásra.

Az is előfordul, hogy valakit a pénz kevésbé motivál, és sokkal fontosabb számára, hogy a megfelelő szakmai tapasztalat birtokában tudjon belevágni a nagy betűs életbe. A https://topiwork.hu munkatársai ezzel is tisztában vannak, ezért szeretnék, ha mindenki a tanulmányaihoz és érdeklődési köréhez leginkább illő munkát találna. Az oldalon részletes leírást találunk minden meghirdetett munkáról, így könnyen fel tudjuk mérni, hogy nagyjából milyen feladatokra számíthatunk, és ezek hogyan válhatnak releváns tapasztalattá.

A pszichológiai vonatkozása miatt, mivel szeretek emberekkel foglalkozni, engem a HR világa kezdett el érdekelni. Szerencsére ezen a területen viszonylag sok diákot keresnek, a https://topiwork.hu oldalon is volt ilyen lehetőség, amit meg is pályáztam. Mivel ezek után mélyen beleástam magam a témába, sikerült az utolsó interjúm is, amit már közvetlenül az állást kínáló cég bonyolított le. Ezután a https://topiwork.hu segített a szerződés és egyéb adminisztrációs teendők elintézésében, így innentől kezdve minden simán ment. Már csak azért is, mert a honlapról már a várható órabérről is sikerült korábban tájékozódnom, és mivel diákmunkáról van szó, a beosztást is össze lehet egyeztetni általában az órák időpontjával.

A munka és az egyetem mellett még a zenélésre is jut időm, bár tény, hogy mostanában nem szoktam unatkozni. Viszont úgy gondolom, megéri, mert ha rocksztár nem is leszek, így is számos előnnyel indulok majd a karrierem építésében.