Se koncert, se fog…

A múlt héten átéltem életem egyik legszerencsétlenebb napját. Már évek óta készülünk a zenekarommal egy koncertre, ami ezen a héten lesz. Mikor megalakult a banda, ezt a koncerthelyszínt tűztük ki célul. Tudtuk, ha ide bejutunk, már sikeresnek érezhetjük magunkat.

Én vagyok az énekes. Kis korom óta énekelek, zenei iskolába jártam. Mindig is imádtam énekelni. Egyébként az iskolában ismerkedtem össze a mai zenekarom tagjaival, mindannyian a zene szerelmesei vagyunk. Na de a lényeg, hogy tényleg ez a koncert az álmunk már mióta.

Persze Murphy sosem alszik. A múlt héten az egyik nap kimentünk a fiúkkal deszkázni a szokásos helyünkre. Már egészen jól mentek a trükkök, amikor egy rossz mozdulat következtében arcra estem. A következő, amire emlékszem csak annyi volt, hogy csupa vér a beton és elképesztően fáj a szám. A fiúk közül pedig valaki nevet, valaki pedig azon tanakodik, hogy hívják-e az orvost, mert annyira vérzek. Egyébként, ahogy emlékszem annyira nem fájt, úgyhogy mondtam is nekik, hogy semmi gáz majd elmúlik. De amint belenéztem a tükörbe a mosdóban, ahova bementem lemosni a vért, láttam, hogy az első 2 fogam, úgy ahogy van kitört a helyéről. Elég durva látvány volt, plusz egyből a koncertre gondoltam, hogy így hogy álljak ki a színpadra. Szóval még aznap bementem a fogászatra vele.

Bent egyből mondták, hogy még műteni is kell, és hogy felejtsem el a jövő heti koncertet, mert nem hogy felépülni nem fogok addig, de fogam se lesz. Plusz kiderült, hogy egy rakat pénzt is kell fizetnem az új fogakért. Ezek után ott helyben megműtöttek. Kiderült, hogy teljesen felszakadt elől az ínyem. Azt bevarrták.

Az orvos pedig felírt otthoni használatra tantum verde sprayt. Azt mondta ez tökéletes fogászati beavatkozás utáni fájdalom csillapításra. Mivel ilyen állapotban semmi kedvem nem volt utcára menni, meg patikába rohangálni, inkább nyugodtan, kényelmesen otthonról rendeltem meg a gyógyszert. Már a barátaim többször ajánlották a prevenciopatika.hu oldalt, ahonnan online lehet rendelni gyógyszereket. Ez nekem most pont jól jött. Pár napon belül házhoz is érkezett a tantum verde spray. Azt olvastam a honlapon róla, hogy ez a gyógyszer a szájnyálkahártyán alkalmazott spray a száj vagy a torok gyulladásánál közvetlenül a gyulladás helyén fejti ki hatását. Gyulladás gátló, fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő egyidejűleg. Pont erre volt szükségem, mert őszintén szólva eléggé fájt a műtét után az ínyem, meg a fogam helye.

Nagyon hatásos volt ez a spray, tényleg érzéstelenített. Ez a spray formája a gyógyszernek pedig kifejezetten jól jött. Megkönnyítette a használatát, és pont az érzékeny területen hatott. Teljesen meg voltam elégedve vele. Az érzéstelenítésre és fájdalomcsillapításra pedig nagy szükségem van a napokban is. A koncertet sajnos le kellett mondanunk, de megígérte a helyszín tulaja, hogy ha felépültem, és újra tudok majd énekelni, és színpadra lépni, el fog hívni minket is fellépőként.