Megtaláltuk a siófoki apartmant, ahol biztosan visszatérő vendégek leszünk

A zenekarral nagyon jól alakulnak a dolgaink mostanában, így hosszas egyezkedés után úgy döntöttünk, hogy elmegyünk nyaralni, együtt. Mivel mondhatni, hogy mind legjobb barátok vagyunk, elképzelhetetlen egy nyaralás, ahova nem együtt megyünk.

Úgy döntöttünk, hogy a kikapcsolódást belföldön fogjuk megejteni, nem akart most egyikünk sem hosszasan utazgatni, reptéren ücsörögni, vagy órákat vonatozni. Viszont ha már maradunk belföldön, akkor a magyar tengert vettük célba, és így esett a választásunk Siófokra. Senkinek kell magyaráznom, egy igazi hazai nyári hangulat miért egyenlő Siófok nevével. Bár rengeteg szép és hangulatos település van a Balatonnál, ahol évről-évre jobb programokat szerveznek meg, és gondoskodnak arról, hogy aki ebben a 3-4 hónapban oda látogat, biztosan ne unatkozzon.

Siófok viszont megtartotta a régi, bulizós, kicsit retro hangulatát amely keveredik egy modern, fiatalos tartalommal. Ez nekünk nagyon bejön, ezért nem is volt vita köztünk, hogy ez lesz nyaralásunk célpontja.

Szállást illetően, abban is egyetértettünk, hogy inkább magánszállásokat preferálnánk, ahol kicsit szabadabban jövünk-megyünk. Elkezdtük bújni a netet és kerestük a kiadó apartmanokat Siófokon. Elég sok oldalt találtunk, de szabad hely és létszám tekintetében eléggé leszűkült a kör. Aztán megtaláltuk a www.siofokszallas.info weboldalt, amely telitalálat volt.

Ezen a szállásüzemeltető oldalon, több szuper kiadó szállást is találtunk. Az oldal elég hiteles volt, igényes, jól felépített oldal. Minden apartmanról leírták a szükséges információkat, éles, nagy felbontású képek, amelyeken látszott hogy minden szállásuk modern és felújított. Sajnos, sok más szállásoldal esetén nem ez volt a jellemző, mert a kicsi és homályos képekkel próbálták eltakarni azt, amit nem akartak hogy lásson vendég, mert különben nem foglalna.

Szerencsére a www.siofokszallas.info oldalon minden passzolt, és le is foglaltunk egy házat, amely felülmúlta minden elképzelésünket. Ugyanis saját medencével és napozóterasszal rendelkezett. Persze, sétatávolságra volt a Balatontól is, de ha már rátaláltunk erre a csodás apartmanra, akkor úgy voltunk vele ki is használjuk a privát strandot.

Az már csak hab volt a tortán, hogy kutyát is lehetett vinni, így az egyik tagunk különösen örült, hogy nem kell megint a szüleit megkérnie, hogy vigyázzanak házi kedvencére, hanem elhozhatta magával.

El is küldtük az ajánlatkérést a weboldalon keresztül, és alig pár óra múlva vissza is igazolták. El se akartuk hinni, hogy szezon közepén, ilyen könnyen találtunk nyaralót magunknak.

Amikor megérkeztünk Siófokra, és megláttuk az apartmant, még szebb volt mint a képeken. Közel volt a strand, a város, egyszerűen pazar helyen volt.

Szerencsére, gyorsan meg tudunk egyezni abban is, hogy ki- hol alszik, így már csak az maradt hátra, hogy végre elkezdjük élvezni a balatoni nyaralásunkat.

Az első két napban nem is mozdultunk el a medence mellől, csak este vacsorázni mentünk ki a városba. Aztán a harmadik naptól folyamatosan mozgásban voltunk. Strandoltunk, jókat ettünk, esténként pedig nem maradhatott el 1-2 buli sem a Petőfi-sétányon. Átmentünk komppal az északi-partra. Ott külön napokon bejártuk Tihanyt, és Balatonfüredet is. És ellátogattunk Csopakra is, egy szuper borteraszra.

Igazából annyira jól sikerült ez a pár nap így együtt, hogy észre sem vettük, mikor milyen nap van, ezért meglepetésként ért minket, hogy az utolsónaphoz érkeztünk. Mindannyian egyet értettünk abban, hogy ezt meg kell ismételni, mert elképesztően feltöltött minket, és nagyon jól esett kipihenni a sok munkát. És naná, hogy legközelebb is ebbe a siófoki apartmanba fogunk foglalni.