Születésnapra xilofon, és mese a fémfeldolgozási eljárásokról

Kislányom egyik kedvenc meséje egy Caillou nevű kisfiúról szól, érdeklődve követi a kedves kis epizódjait a tv-ben. A minap, az egyik történetben Calliou zenekart alapított a testvérével és a nagymamájával, ahol a mami zongorázott, ők pedig fazekakon doboltak. Ez nagyon tetszett a lányomnak, így elhatároztam, hogy születésnapjára egy xilofonnal lepem meg. Az ajándék sikere osztatlan volt, főleg, mert a xilofon mellé triangulum, csörgődob és rumbatök is jártak.

A szülinapi bulin több unokatesó is ott volt, ők is érdeklődve vizsgálgatták az ajándékba kapott hangszereket. Érdekes módon a fémből készültek aratták a legnagyobb sikert. Persze rögtön érkeztek a kérdések, hogy miből vannak és hogyan készülnek ezek a tárgyak? Hogyan vágják, darabolják őket? Hogyan lehetséges, hogy a xilofon lapocskái ráütve más-más mélységű hangokat adnak ki?

Elmondtam, hogy vannak fémfeldolgozásra szakosodott üzemek és gyárak, ahol az ügyfél – például egy hangszergyáros – elvárásainak megfelelően készítik el az adott tárgyakat.

Ilyen eljárás például a lángvágás, mellyel az Acélpartner Kft. is foglalkozik, illetve CNC- plazma-, lángvágással, gépi forgácsolással kapcsolatos szolgáltatásokat is nyújtanak. Ők egy budapesti székhelyű fémfeldolgozó vállalkozás, mely folyamatos fejlődésével kivívta magának vevői figyelmét és elégedettségét nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is. Megrendelőik főleg a gépipari, az energiapari és az építőipari szegmensekből kerülnek ki.  

Igyekeznek a folyamatosan fejlődő és változó piaci igényekhez alkalmazkodni, hogy vevőiket a lehető legmagasabb szinten, korrekt árakon és feltételekkel szolgálhassák ki.

Acélokat ötvözettől és lemezvastagságtól függően láng- és plazmavágással dolgoznak fel. ezek mellett foglalkoznak még szemcseszórásos felülettisztítással és hegesztési gyök előkészítéssel is.

A fémfeldolgozáshoz számos modern, a legkülönfélébb technológiákkal dolgozni képes géppel rendelkeznek. Ez azért is nagyon előnyös, mert nagy darabszám legyártását is tudják rövid határidőn belül vállalni, valamint egyedülálló és speciális megrendeléseket is tudnak teljesíteni. Saját, éves szinten többezertonnányi raktárkészletből dolgoznak, így számukra az alapanyag beszerzése sem jelent problémát.

Profi, képzett technológusokkal és szakemberekkel dolgoznak, akik mindenben a vevők segítségére vannak. Elkészítik a műszaki rajzokat, terveket segítenek kiválasztani a megfelelő tulajdonságú alapanyagokat. Tanácsot adnak azzal kapcsolatban is, hogy mely technológiákat célszerű adott termék előállításához alkalmazni. Tulajdonképpen végig kísérik a folyamatot az elképzeléstől egészen a megvalósításig.

A különböző acéltermékek előállítása mellett acéllemezek értékesítésével és kereskedelmével is foglalkoznak.

Ezek mellet az Acélpartner Kft egyéb tevékenységeket is végez, úgy, mint acélszerkezet gyártás, építőipari kivitelezés vagy bérmunka. Vállalják a már előzőleg legyártott alkatrészekből részegységek készre gyártását, megrendelőik igényei szerint. Ezen részegységek előállítása egy partnercégükkel közösen történik, velük a közös munka zökkenőmentesen, több, mint egy évtizede zajlik.

Építőipari kivitelezésben végeznek lakatos, építőmesteri vagy kőműves munkákat, de igény szerint vállalnak földmunkával, vagy akár vasúti pályaépítéssel kapcsolatos megbízásokat is.  Ha érdekel bennünket a Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás, mindenképpen érdemes ezt a vállalkozást felkeresni. Én úgy gondolom, hogy nagy szakértelemmel és évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és mint az a minőségpolitikájukból is kiderül, minden eszközzel arra törekszenek, hogy a megrendelői igényeket a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki. ISO minőségirányítási rendszerrel dolgoznak, melyet folyamatosan működtetnek és fejlesztenek.

Profi gépekkel dolgoznak, melyekkel lehetővé teszik a speciális igények és a sürgős, vagy nagy darabszámú megrendelések teljesítését is.

Honlapjuk informatív és könnyen éttekinthető, még a laikus számára is érdekesen, közérthetően magyarázza le a speciális fémfeldolgozási eljárásokat.

Szóval, ha xilofont veszel a gyerekednek szülinapjára, lehet hogy mesélned kell majd a CNC- és plazmavágásról is neki.