Ha légterelő szatuna kell, akkor irány az autofelszerelesek.hu

Mindenkinek megvan az a fülsüketítő zaj, amikor lehúzzuk az ablakot a kocsiban az autópályán és a huzat majd kiviszi a fülünket. Aki ezt ugyanúgy utálja, mint én, annak azért jobb tudni, hogy létezik megoldás a szituációra. A zenekari turnébuszra mi már tettünk fel és azóta is tökéletesen működik: a légterelő szatuna.

Általában a nyári szezon az, amelyik húzósabb a zenekar szempontjából, hiszen ilyenkor vannak azok a fesztiválok és rendezvények, amelyeken rendszeresen fellépünk. És hát ha már nyár, akkor az valahol elkerülhetetlen, hogy a melegben, a kisbuszban le kelljen húzni az ablakot. Egyszerűen muszáj és kész. Márpedig zenekar ide, vagy oda, a szél füttyszavát kimondottan nem kultiválom. Ezért döntöttem úgy, hogy utánajárok a helyzet megoldására szolgáló eszközöknek. Így lyukadtam ki az autofelszerelesek.hu oldalon, ahol a légterelő szatuna márkában és persze más egyéb kivitelben is felmerültek.

Ez az a műanyag ív, amit az ablakokra lehet felszerelni és tökéletesen megszünteti azt a jellegzetes huzatot, ami nagyobb sebességnél jellemzően keletkezik. Az ablak felső keretére kell tenni, a márkának és szériának megfelelő rögzítéssel. Az autofelszerelesek.hu oldalról megtudhattam, hogy alapvetően kétféle módon rögzítik ezeket a légterelőket, méghozzá ragasztással, vagy U alakú rögzítő kapcsokkal, illetve előfordul olyan is, hogy ebből mindkettőt alkalmazzák. Az általam említett légterelő szatuna márkájú, amire az jellemző, hogy csak ezeket a kapcsokat használják a rögzítéshez. Az autofelszerelesek.hu segédletével nagyon könnyen ment a légterelő felszerelése a kisbuszra, én nagyon meg vagyok elégedve az így kapott segítséggel.

Ami pedig mindenen túlmutat, az számomra az, hogy több gyakori kérdést is részletesen végigvesz az autofelszerelesek.hu szerkesztője. Például, hogy mi a helyzet akkor, ha egy elöregedett kéderguminál szeretnénk a légterelőt használni. Vagy hogy mi van akkor, hogyha a felszerelést követően az elektromos ablak visszanyit, mit lehet ilyenkor csinálni? Sőt, arról is szó esik az oldalon, hogy újabb autóknál úgymond tanítható az ablak, így a légterelő beüzemelés is könnyebbé válik. Fontos kérdésekben pedig kimondottan figyelemfelhívó és figyelmeztető szerepet töltenek be: például arra vonatkozólag, hogy a légterelőnek muszáj átlátszónak lennie, mert a KRESZ megszabja, hogy ez a plusz módosítás az autón semmiképpen sem befolyásolhatja a látóteret.

Szerintem aki még csak barátkozik a légterelő szatuna, vagy bármilyen más márkában való megvalósításával, annak egy nulladik olvasnivaló az autofelszerelesek.hu teljes palettája. Én innen szedtem az információimat, mielőtt megvásároltam a megfelelő légterelőt és úgy érzem, hogy megalapozottan és jól döntöttem.