Amikor a rockerből apuka lesz

Óriási bejelentenivalóm van: gyerek jön a családba!

Persze még nem rólam van szó, én még csak nagybácsi leszek, ugyanis a tesóméknak sikerült végre, sok-sok év próbálkozás után összehozni a babát. Bevallom, nagyon izgatott vagyok, de azért vannak bennem kétségek is, hiszen az egészen biztos, hogy ettől minden meg fog most változni. A tesóm, akinek eddig a legkomolyabb dilemmája az volt, hogy milyen erősítőt vegyen a gitárjához, most babakocsi árakat néz az interneten, hogy megtalálja a legjobbat. Úgy tűnik, lassan mind felnövünk.

Babakocsi kutatásban a rocker

Amióta összeházasodtak, a bátyám egyre többet foglalkozott az apaság gondolatával. Ha nem beszéltünk volna erről sokat, akkor is sejtetni lehetett volna azokból a dalszövegekből, amiket mostanában írt.

Most viszont, hogy eljött a nagy pillanat, tényleg mindent belead ebbe. Perpillanat épp a babakocsi árak jelentik a legnagyobb fejtörést neki. Álmában se gondolta volna (ahogy én sem), hogy egy gyerek ekkora költséget jelent, de ahogy egyre jobban elmerült a témában, úgy ismerte fel, hogy ennek valóban mekkora jelentősége van. Igazából vicces látni, ahogy a hosszú hajú, szakállas, kicsit szakadt rocker testvérem azon gondolkozik, hogy milyen színű és felépítésű babakocsit válasszon.

Hatással lesz a zenekarra?

Lebeg egy kimondatlan kérdés most közöttünk, amivel mindenki tisztában van, de senki nem meri felhozni: mi lesz a bandával? Ha a tesóm babakocsija most fontosabb lett, mint a dalok megírása, akkor mi lesz még itt később? Gondolom, az őszi koncertjeinket még nem mondjuk le, hiszen neki most nagyobb szüksége van a pénzre, mint valaha, de ha valóban biztosítani akarja a családja jövőjét, akkor többet kell majd fektetnie a valódi munkájába. Nem tudnám azért hibáztatni, ha kilépne, de abban nem vagyok biztos, hogy ezt túlélné a zenekar.

Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy én is nagybácsi leszek, úgyhogy az én felelősségem is valamilyen szinten az, hogy az unokaöcsém mindent megkapjon, amire csak szüksége van. Pontosan ezért fogtam magam, és besegítettem a babakocsi vásárlásba is. Ez az első lépés, de számíthat rá a tesóm, hogy másban is a segítségére leszek. Ahogy ránéztem a babakocsi árakra, láttam, hogy szükség is lesz rám.

Már meg is találtuk a tökéletes babakocsit

Nem hiszitek el, de legalább 3 esténk ment el arra, hogy megtaláljuk a legjobbat, ráadásul az egyik próbánk felét is erre „pazaroltuk” el, de őszintén szólva megérte. Az oldal, ahol megtaláltuk a tökéleteset, óriási választékot kínált (ha nem hiszed, kattints a hivatkozásra, amit a poszt elejére illesztettem be!), így ha máshol nem is keresgéltünk volna, akkor is órákat töltöttünk volna a válogatással.

Sportos kis babakocsit találtunk végül, ami szerintem tökéletesen illik majd a bátyám és a barátnője stílusához, és életviteléhez. Persze a kedves anyukáé lesz majd az utolsó szó, de szerintem ár-érték arányban sikerült egészen kiválót választanunk. Igazából még bőven van idejük, de én kicsit sürgetném őket, hogy rendeljék meg, amint tudják, mert tapasztalatom szerint soha nem szabad elszalasztani az ilyen lehetőségeket. Sose lehet tudni, meddig él egy jó ajánlat, és ha most fél évvel hamarabb lesz náluk a babakocsi, abból még baj nem lehet. Hely van rá, és annyira strapabírónak tűnik, hogy akár a hangszereket is lehetne benne szállítani.

Hogy hogyan alakul a banda sorsa, az még kiderül. Lehet, hogy talán itt lenne az ideje annak, hogy mindannyian kicsit parkoló pályára helyezzük a dolgot, és az életünkkel foglalkozzunk. Én is házasság előtt állok, és én sem tagadhatom, hogy szeretnék majd minél hamarabb családot alapítani – lehetőleg úgy, hogy akár megkaphassam azt a babakocsit, amit most fognak a tesómék venni, hiszen ők amúgy is csak egy gyereket szeretnének.

Hogy a zenekar többi tagja mit fog ehhez szólni, az jó kérdés. persze az is lehet, hogy csak én gondolom túl a dolgokat, és valójában nem is lesz akkora a változást, mint azt most elképzelem.