Egy stúdió konyhája: kreatívan, szívvel, lélekkel

Sosem gondoltam volna, hogy a zenei stúdiómban a konyhabútorom lesz az, amit a legjobban szeretek. Pedig a legjobb segítséget vettük igénybe a tervezéshez és a kivitelezéshez: a http://konyhabutorom.hu/ oldalon rengeteg hasznos gondolatot olvastunk ezzel kapcsolatban.

Már az is óriási mérföldkő volt az életünkben, hogy a zenekarral saját stúdióba költözhettünk. Rögtön el is kezdtünk ötletelni, brainstormingolni azzal kapcsolatban, hogyan tegyük igazán a magunkévá a teret. Hogyan tudnánk a legjobban kihasználni a rendelkezésre álló teret, és belecsempészni az egyéniségünket.

Eléggé elborult egy banda vagyunk, és a zennén kívül sokunk szívesen kísérletezik egyéb művészeti ágakkal is. Így tulajdonképpen a kezdetektől egyértelmű volt, hogy mi fogjuk kifesteni a falakat. A stúdióban a bútorainkat alapvetően a fémes elemek jellemzik, de a dekorációt is eléggé avantgarde stílusban oldottuk meg. Pesten a Kálvin térhez közel van egy kávézó, Púder a neve, és már az első ottlétemkor megfogtak a díszítő elemek a kávézóban. A látszólag indokolatlanul lelógó berendezi tárgyak a plafonon – nos, amikor beköltöztünk a stúdióba, rögtön tudtam, hogy valami ilyesmit szeretnék kialakítani itt is.

A saját, zenélésre alkalmas terünket hamar kialakítottuk. De mi a helyzet a konyhával? E téren sokáig tanácstalanok voltunk, de aztán hosszas keresgélés után egyikőnk ráakadt a http://konyhabutorom.hu/ oldalra, és megosztotta a többiekkel is. Ahogy ránéztem, rögtön tudtam, hogy ez lesz az, ami az én konyhabútoromat is segíteni fog kialakítani a stúdióban! A legfontosabb az volt, hogy a konyha rólunk meséljen, ahogyan a stúdió többi helyisége is. Ezért ide is elsősorban avantgarde, félig fémes, félig fás elemeket telepítettünk, kissé indokolatlan módon. Sok mindent, kiöregedett vintage dolgokat például az ócskapiacról szereztünk be, majd mi, saját kézzel alakítottuk át. Kicsit kifestettük, kipofoztuk őket – esküszöm, a bútorok szebbek lettek, mint újkorukban lehettek valamikor!

A kinézeten kívül persze ugyanakkor az is fontos volt, hogy a helyiség praktikus legyen, és kiszolgálja az igényeinket. Fontos volt, hogy a konyhabútorom felépítése és a tárolók kialakítása nagyon logikus legyen, hogy könnyen meg lehessen találni benne mindent. Egy-egy felvétel közben sokszor tényleg csak berohanunk, ezért elengedhetetlen, hogy gyakorlatilag gondolkodás nélkül, azonnal megtaláljuk a konyhában, amit keresünk. Azt is fontosnak tartottuk, hogy a konyha főzésre is alkalmas legyen. Sokszor, ha lemez anyagot veszünk fel, napokat képesek vagyunk a stúdióban tölteni, gyakorlatilag alig megyünk ki ilyenkor, annyira elragad a munka heve. Épp ezért sokkal egyszerűbb, ha a konyhában rögtön főzni is tudunk, és ott helyben, a stúdióban fogyaszthatjuk el az ebédet vagy a vacsorát.

Ti újítottatok már fel konyhát? Ti milyen kreatív megoldásokkal éltetek a felújítás során?