Zöld tara szobrot szereztem a tibeti stílusú bandánk próbatermébe

Az egyetemen kínai nyelvet tanultam az egyik haverommal. Ezen a szakon rengeteg olyan dolgot megismertünk a keleti kultúráról, amit idáig el sem tudtunk volna képzelni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak megvilágosodásokkal és mély igazságokkal volt tele az ott töltött négy évünk. Tele volt ez az időszak nevetéssel és furcsa, megmagyarázhatatlan fogalmakkal, amiket mindig elvicceltem. A mókás ebben az, hogy azok az évszámok és filozófiai kifejezések maradtak meg a legjobban, amikből poént csináltunk. Persze nem azért kezdtünk el viccelődni, mert tiszteletlenek vagyunk bármilyen keleti kultúra irányában. Egyszerűen, a mi kis korlátolt fejünkkel csak így tudtuk értelmezni azt, amit tanultunk és ebben szerintem nincsen semmi rossz.

Az utolsó évben kezdett el megfogalmazódni a gondolataink között egy terv. Az egyik nap kipattant a fejemből egy vicces bandanév. Ez indította el az egész lavinát, aminek az lett a végeredménye, hogy haverommal alapítottunk egy bandát, ami egyesíti a keleti és nyugati zenei világ elemeit. A szövegeink nagyrészt szatirikusak, értelmezhetetlenek, vagy csak szimplám viccnek szánt dolgok a felszínen. Ez is volt a célunk ezzel, hogy az emberek figyelmét eltereljék a poénok és csak azok vegyék észre a mélyebb értelmeket, akik belerakják a munkát, hogy utánanézzenek.

Az előző munkahelyemen volt egy haverom, aki már korábban játszott bandákban. Tőle kértem tanácsot, mikor helyet kerestünk arra, hogy próbálni tudjunk. Ő elvitt engem Buda egyik eldugott részére, egy raktárépületbe és elmagyarázta, hogy bár elsőre kicsit lepukkantan nézhet ki, ennél jobb helyet nem találhatunk a zenekari próbák helyszínéül. Én kicsit ódzkodva, de megfogadtam a tanácsát és nemsokára meg is tartottuk az első próbánkat. Természetesen nem olyan volt, mint ahogy elképzeltük. A haverommal együtt mindketten kicsit perfekcionisták vagyunk és ezeket az elvárásainkat lejjebb kellett helyeznünk, hiszen soha nem kellett még együtt dolgoznunk egy ilyen projekten. Én énekeltem, ő meg gitározott. Eltelt pár hónap és egészen összeszoktunk, úgyhogy éreztük, hogy nem reménytelen ügy ez a banda.

A próbahelyünkkel kapcsolatban azonban közös megegyezésre jutottunk abban, hogy jelenlegi formájában egyáltalán nem inspiráló. Szerettünk volna szerezni valami tibeti vagy nepáli terméket, ami ráhangol minket a zenénk témájára. A neten elkezdtünk keresni egy zöld tara szobor után, mivel ennek a jó hatásairól még az egyetemen is tanultunk. Nem voltunk biztosak benne, hogy ránk is hatással lesz-e ez a szobor, de a hangulatunkon biztos fog javítani, ha majd ránézünk. Rá is találtunk egy nagyon megbízhatónak kinéző helyre aminek az volt a neve egyszerűen, hogy Nepáli Termékek.

A buddhisták számára nagyon fontos az egyszerű élet és, már az oldal nevéből látszott, hogy ezt a filozófiát követi az alapító. Nepáli Termékek, egyszerű, lényegre törő, nem kell túlmagyarázni. Viszont pont emiatt a rövid név miatt kíváncsi lettem, hogy mit is takar az, hogy „nepáli”. Szerencsére rögtön tájékoztatót kaptam arról, hogy mégis milyen termékeket forgalmaznak itt és milyen minőségre számítsunk majd mondjuk a Zöld Tara szobrunknál is. A kezdőlapon egyszerűen csak le kellett tekernünk és megtudhattuk, hogy az itt forgalmazott termékek mind kézzel készültek, olyan emberek által, akiknél apáról fiúra száll ez az ősi mesterség. Tehát, ha ránézünk az egyik innen rendelt szoborra, akkor nem csak egy egyszerű kézműves terméket fogunk látni, ami jól mutat a lakásban, hanem évszázadok hagyományát és munkáját.

https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor

Ha belegondolunk, talán az a legfontosabb szempont egy ilyen, akár szakrális jelentőséggel is bíró tárgynál, hogy autentikus forrásból származzon. A Nepáli Termékek oldalának pedig gondja van arra, hogy ne kelljen ebben csalódnunk. De elég volt ennyi a bevezetésből, itt az ideje rátérnem a Zöld Tara szoborra. A https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor címen találtam rá, azonban akkor sem kéne megijednünk, ha nem rendelkeznénk ezzel a linkkel. Ahhoz, hogy megtaláljuk ezt a terméket, az oldal kiváló menürendszerét kell segítségül hívnunk, aminek a használatát bárki elsajátíthatja percek kérdése alatta.

Az oldal tetején találhatjuk meg azt a menüsort, aminek a segítségével bármit megkereshetünk az oldalon könnyedén. Az én esetemben először azt kellett átgondolnom, hogy általános kategóriát nézve mit keresek én. Ez pedig egy szobor volt, úgyhogy a termékek között kiválasztottam ezt a kategóriát. Ezen belül is van még két lehetőség, hogy réz szobrot akarunk vásárolni, vagy rezin (műgyanta) szobrot. Nem tudom, hogy nektek mi a preferenciátok, de én azt választottam, amiben a Zöld Tara szobor volt.

Ha rákattintasz az egyik szobor opcióra, akkor megkapod az összes idetartozó ajánlatot. Ha ez így túl sok lenne egyszerre, akkor használhatunk szűrőket, amik nagyban megkönnyítik a dolgunkat. Nem mindenki akar Zöld Tara szobrot, úgyhogy lehet, csak azért jöttél fel, hogy átnézd, milyen szobrokat lehet itt kapni. Ebben az esetben rengeteg rendezési lehetőségünk van. A „rendezés” fül mellett található letekerhető menüből kiválaszthatjuk azt, hogy számunkra melyik a legideálisabb.

Tegyük fel, hogy nincs túl sok pénzünk és mégis szeretnénk valami szép, buddhista szobrot a lakásunkban. Ekkor kiválaszthatjuk azt a rendezési elvet, hogy „ár szerint növekvő”. Így rögtön megkaphatjuk azokat az ajánlatokat, amik a legolcsóbbak és szépen haladhatunk felfele, amíg nem találjuk meg a nekünk leginkább megfelelő terméket. Higgyétek el, ebből a listából nem lesz nehéz olyan dolgokat találni, amik tetszeni fognak egy buddhista affinitású embernek.

Ezt a listát böngészve, végül a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor oldalra kerültem. Itt meg tudtam nézni bővebben a Zöld Tara szobor részleteit. Minden egyes termékhez fűzve van egy ilyen kis tájékoztató, ami kiváló lehet azok számára, akik nem igazán járatosak még ebben a kultúrában. Szerintem ettől sokkal inkább inkluzív lesz az oldal és nem rettenti el azokat, akik életükben először hallottak a buddhizmusról. Az információk mellett megtudhatjuk azt is, hogy mennyibe kerül az adott termék. Ez szép, arany számokkal van kiemelve és eltéveszthetetlen. Tehát azok sem fognak elsiklani fölöttük, akiknek nem olyan jó a látása

Igazából a legnehezebb rész az, amíg keressük azt, hogy mi tetszik nekünk a legjobban, mivel annyi kiváló termék található ezen az oldalon. Én, a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor címen találtam meg a szobrot, amiről azt éreztem, hogy közel áll a szívemhez. Ami ezután következik, az egy nagyon egyszerű rendelési procedúra, amit bárki meg tud csinálni. A „kosárba” kell helyeznünk a megvásárolni kívánt termékeket. Ezzel nem véglegesítettünk még semmit, tehát nyugodtan böngészhetünk még tovább, ha mást is akartunk venni. Viszont, amint készen vagyunk, át tudjuk nézni ezt a virtuális kosarat még egyszer, hogy biztosan minden rendben van-e. Végül meg kell adnunk a szállítási adatainkat és azt, hogy miként szeretnénk fizetni. Ennyi az egész és pár nap múlva meg is érkezik a szobrunk.