Ne hagyjátok magatokat elbizonytalanítani!

Rengeteg hír kering napjainkban a napelemekről és azok telepítésének törvényi szabályozásáról Magyarországon. De ezek a bizonytalanságok szerintem legfeljebb a háború körüli energiaválság idején lesznek jelen. Írják, hogy utána újra szabad lesz az út minden korábbi értelemben is a napelemek előtt, és szerintem nem is történhet ez másképp!

Miért vagyok ennyire elkötelezett és magabiztos ezt illetően? Hogy a napelem rendszer lesz a legjobb megoldás sokaknak a jövőben is? Mert nekünk bevált! Mi, több zenekar próbahelyéül, hétvégenként pedig koncerthelyszínként is funkcionáló óriási épület üzemelését biztosítottunk (részben) ezzel eddig is. És így sok télen a fűtés még kazán nélkül is megoldott volt. Hála részben a napelem rendszernek, részben a futesrendszerek.hu-nak! Ez a szolgáltató már az otthonunkban is közreműködött korábban, hogy télre költséghatékonyabb fűtési szisztémát építhessünk ki, aztán pedig, mint mondtam: jött a zenélés. Már többszörösen segített tehát nekünk ez a cég.

Sok zenész ismerősünk volt már ekkorra, amíg magunk is zenekart alapítottunk, és ha már a környéken mi voltunk a metálban az “ifjoncok”, imént emlegetett elhagyatott épület felújításában és annak használatra bocsátásában mi jártunk az élen! Napelemes rendszerhez, ami az áramot termelte, hogy télen legalább ne fagyjunk meg, mint szintén írtam a futesrendszerek.hu nyújtott segítséget tehát. Ahogy magukhoz a fűtést szolgáló eszközök beszerzéséhez is.

Arról van szó, hogy az elektromos fűtés (bármilyen belső eszközzel megvalósuló elektromos fűtés) üzemeltethető részben vagy egészben is ház körüli saját, kis “napelempark” segítségével. Van ugyebár szigetüzemű napelemrendszer is a hálózatra visszatápláló mellett, és ezeket nem is hátráltatja a jelenlegi, átmeneti kormányzati szabályozás alapján sem semmi. Viszont a hálózatra visszatápláló pedig lehet olyan, ami túl is termelhet, vagy vételezhetünk szükség esetén a hálózatról is áramot. Ezért aztán sokszor elég egy kisebb napelemrendszert is telepítenünk, hisz nem kerülünk bajba akkor sem, ha épp nem termelünk magunknak eleget… Minden annak a kérdése, mennyi szánunk rá, amitől a “függetlenségünk” mértéke függ, na meg a megtérülés ideje.

De, a napelem rendszer részletezésén túl szeretném, ha más miatt is megismernétek a futesrendszerek.hu-t, mert a napelem szinte csak “apróság” amellett, amivel valóban foglalkoznak. Ők “elhoznak nekünk” elektromos- és infrafűtési rendszerek közül egyebeket is, sőt mindenfélét, amik léteznek manapság a piacon, valamint foglalkoznak hőszivattyúval is! Ha nektek is ijesztő mondjuk a gázfűtés okozta lehetséges számla manapság és váltanátok, vagy egy régebbi rendszert már eleve modernizálnátok, mert már nem működik jól, és gyakran van, ami elromlik, ők leírásokkal és partnereik segítségével a gyakorlatban is minden módon igyekeznek segíteni!

Elektromos fűtőtestek, kisebb radiátorok vagy komplex nagy rendszerek kiépítésében is, látni fogjátok, hogy tényleg mindenben otthon vannak, így célszerű együttműködni lehetőleg pont velük, ha ilyesmi lépett nálatok is bármilyen aktualitással bíró szakaszba! Keressétek mindenképp őket, hogy ne legyen hideg sehol, és büdzsén belül maradjatok: www.futesrendszerek.hu!