Amikor a próbaterem elázik…

Koncertre járni szinte mindenki szeret: boldog emberek, fények, csodálatos zene, és a kedvenc bandánk a színpadon. Ezek a produkciók azonban komoly háttérmunka eredményei. A legfontosabb, ami egy-egy koncert megvalósulásához elengedhetetlen, az nem más, mint a sok-sok gyakorlás, amihez pedig elengedhetetlen a próbaterem. Ugyan nem mindig, de ezek a próbatermek – költséghatékonyság miatt – gyakran pincékben, alaksorokban vannak, ahol rengeteg vízvezeték fut végig. Érdemes figyelnünk rá, hogy zenészként olyan helyiséget válasszunk, ahol rendben vannak a csövek, nehogy aztán a drága hangszereink lássák kárát a katasztrófának.

Ha már bekövetkezett a baj, és elárasztotta a próbatermet a víz, nem marad más lehetőségünk, mint a kármentés. Először vigyük ki a hangszereket, bútorokat, majd keressünk egy szakembert. Választhatjuk például a https://vizszereles.net szakértőit, akik – mint a honlapjukon írják – 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és minőségi alkatrészekkel dolgoznak. Foglalkoznak vízszereléssel, csatornázással, csőtöréssel, duguláselhárítással, csatornakamerázással és – ami talán a legaktuálisabb – fűtésszereléssel. Sürgős esetben a https://vizszereles.net munkatársai akár egy órán belül kiérkeznek Budapest és Pest megye területén belül, de persze mindenki jobban jár, ha figyelünk a figyelmeztető jelekre, és időben karbantartást végeztetünk.

A csőtörés az a vészhelyzet, ami sajnos bármikor, akárkivel megtörténhet, akár különösebb előzmény nélkül. Az okai között lehetnek az elöregedett, átrozsdásodott csövek, a kemény víz miatt kialakuló vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméretezés, a rosszul felszerelt toldások, illesztések, a nem megfelelő víznyomás és persze a fizikai sérülés is. A figyelmeztető jelek közé tartozik a csökkenő (vagy folyamatosan alacsony) víznyomás, a sötét, nedves foltok a falakon, a burkolat mögül csordogáló víz, az elárasztott vízakna, illetve a mindig pörgő vízóra.

Ha úgy ítéljük meg, hogy nekünk is szakemberekre van szükségünk, akkor nincs más dolgunk, mint a vízszerelés.net munkatársait felkeressük a honlapjukon található telefonszámon, vagy a szintén a weblapjukon fellelhető üzenetküldő boxon keresztül. Ezt követően el kell mondanunk a problémánkat egy munkatársuknak, majd meg kell beszélnünk egy időpontot. A szakemberek mindössze egyetlen telefonbeszélgetés alapján meg tudják állapítani, hogy milyen alkatrészekre, vízszerelőkre, szerszámokra lehet szükség. A vízszerelés.net munkatársai a nap 24 órájában elérhetőek.