Tetya beújított egy szappanalapot koncert előtt

Van egy bandám. Még kamaszkorunkban alapítottuk pár osztálytársammal. Először csak a garázsban zenéltük; később már mi léptünk fel a sulibulikon. Álltunk a vidéki gimnázium dísztermében gitárral a kezünkben, körülöttünk dübörgött a mikulásbál, és mi Woodstockon képzeltük magunkat. Mással is van ilyen; de jobb esetben az érettségi után elfelejtik a dolgot. Mi így maradtunk.

Aztán előbb-utóbb klubokba is el kezdtek hívni minket. Ráadásul egyre nagyobbakba. Ma ott tartunk, hogy végighankizzuk  a fesztiválszezont. Persze, nem mi vagyunk a Sziget Fesztivál csúcsprodukciója, de nem mondanám, hogy szégyenkeznünk kéne.

Az egyik ilyen fesztiválhaknin történt, amiről most írni akarok. Pontosabban a koncert előtt, még a bandabuszban. A bandabusz lényegében egy lakókocsit jelent; nem valami nagy szám, de jobb, mint a sátor. Pakoltuk ki a cuccainkat a bőröndből, és látom, hogy Tetya kofferéből előkerül egy Melt & Pour átlátszó / transzparens szappanalap 1 kg . Egy kiló! Megkérdem, minek ez neki. Mondja, hogy pár hete el kezdte magának gyártani a szappanjait; fürdéshez is ezt használja. Így a tisztálkodás bőr- és környezetkímélőbb, ráadásul a nagyipari környezetszennyezést sem támogatjuk. A szappankészítéshez általában a Humanity Áruházat veszi igénybe; nem csak szappanalapokat talál náluk az ember, hanem olajokat és díszítéshez használatos eszközöket.

Megszoktuk, hogy Tetyát nem kell komolyan  venni, de ezúttal meggyőzött, és megígértem neki, hogy koncert után ránézek az oldalra.