Okos eszközök a zenekarnak

Mostanában sokat töprengtem azon, hogy mivel tudnám a zenekarunk munkáját hatékonyabbá tenni. Furcsa dolog ezt mondani egy alapvetően hobbi zenekarról, de szerintem igenis fontos, hogy mindenki jól érezze magát és a lehető legjobban teljesítsen. A fellépés akkor is fellépés, ha örömmel vállaljuk és muszáj maximális koncentrációval teljesíteni.

Munka és zenekar

A munkát, a magánéletet és a zenekart muszáj összehangolni valahogy. Sajnos az ember zenében nem teheti meg, hogy csak akkor gyakorol, ha kedve van: ha valaki készületlenül érkezik a próbára, vagy kihagyja az adott alkalmat, abból mindig baj van. Nehéz összehangolni a tagok tevékenységeit, ha valaki mindig hiányzik vagy egészen máshol tart a felkészülésben, mint a többiek.

Persze nem egyszerű, ha az embernek nem a zene adja a megélhetését, hanem van rendes, “polgári” foglalkozása, netalán még családja is. Sokat Sosem könnyű ennyi, teljes életet kívánó feladatot összehangolni.

Egy barátom születésnapja adta az ötletet, hogy megpróbáljak segíteni egy kicsit a fiúknak-lányoknak, hogy könnyebben tudjanak teljesíteni a zenekari életben is.

Kalandos ajándék

Tavaly ennek a barátomnak egy Ajándék varázsló oldal segítségével sikerült ajándékot választani a negyvenedik születésnapjára. Ez egy olyan oldal, ahol ajándékot ajánlanak az embereknek különböző jeles alkalmakra. Elég, ha megadjuk, hogy kinek, milyen eseményre és nagyjából milyen jellegű ajándékot szeretnénk adni. Az oldal egy csomó webshop kínálatából megmutatja nekünk, hogy mik a legjobb döntések.

Akkor éppen azért fordultunk az oldalhoz, mert semmilyen ötletünk nem volt. Nagyon izgalmas ajánlásokat kaptunk végül, az Ajándék varázslón talált cikkek pedig abban is segítettek, hogy később is könnyebben tudjunk választani. Megismertünk egy csomó szempontot, ami hosszú távon megkönnyíti az ajándékozást.

Most már nagyjából tudtuk, milyen jellegű ajándékot szeretnénk. Olyasmit, ami hosszú távon is hozzátesz az életéhez, amit élvez, szeret és amivel jól érzi magát.

Legnagyobb meglepetésünkre az oldal mindenféle bluetooth-os okeszközt kezdett ajánlani. Órát, hangszórót, ilyesmiket. Elolvastam ezt a cikket az oldalon, és kiderült, hogy miért: ajandek.varazslo.hu/blog/item/bluetooth-os-okos-eszkozok-mindenkinek.

Okos eszközből nagyon sokféle van, és szinte mindenki talál olyat, amelyik neki valamiért jó és megkönnyíti az életét. Mi végül egy olyan eszközt választottunk, amelyik képes arra, hogy figyelje a nap közben aktivitását, mérje a pulzusát, ilyesmit.

Tudtuk, hogy az egészségtudatosság nagyon fontos neki, sokkal több időt szánna például sportolásra, ha lenne rá lehetősége. A teljesítménymérővel mindig figyelheti, mennyit mozog, így napközben egy lépcsőzés, szaladgálás is nagyon sokat számít az edzésterve szempontjából. Így aztán biztosan sokkal kevesebb stresszt jelent, hogy néha ki kell hagynia egy-egy tornázást azért, hogy velünk, a zenekarával töltse az időt.

Sikeres ajándék

A meglepetés nagy sikert aratott és abszolút bejöttek a várakozásaink. A barátom sokkal lazább azóta, hogy a karján van az aktivitásmérő és fel tudja használni az időt arra, hogy egy kicsit erősítsen, vagy csináljon pár felülést, amikor a munkája megengedi.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/bluetooth-os-okos-eszkozok-mindenkinek

Ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy beruházok egy-egy ilyen okos karkötőre a zenekar többi tagjának is. Remélem, hogy ezzel tudok tenni az egészségükért és segíthetek abban, hogy egy kicsit jobban érezzék magukat. Nem utolsó sorban persze jó lenne, ha több időt tudnának tölteni a zenekarban is. Ez nagyon sokat segítene, hogy több fellépést vállalhassunk, előbb utóbb pedig a hobbink lehetne a munkánk is.

Most minden születésnapra vagy nagyobb alkalomra ilyen órát ajándékozok nekik. Az órákat egyébként egy olyan webshopból rendelem, amelyet ott, az Ajándék varázsló oldalon ismertem meg. Az ottani boltok szimpatikusak, mert mint kiderült a termékeket nekik kell regisztrálni erre a lapra, így aztán muszáj munkát és energiát fektetniük abba, hogy bekerüljenek az ajándékok közé. Hogy ez mit jelent? Például azt, hogy nem egy passzív, csak “szerencse” alapon működő oldalról rendelni, biztos, hogy megkapom a terméket, hiszen valaki olyan állította össze a megrendelőt, akinek fontos, hogy értékesítsen is. A rendelésem nem száz év alatt, vagy trehányul összeállítva fog megérkezni.

Remélem, az ötletem az okosórákkal beválik majd. Addig is, rohannom kell próbálni, elég volt mára az internetezésből!