Az együttesnek szüksége van szerver tárhely bérlésre!

Tizenéves korukban sokan akarnak rocksztárok lenni. Néhányan alapítanak is egy bandát a középiskolás haverokkal, gitár, dob, basszusgitár és ének – de ezek az együttesek általában nem élik túl a középsulit.

Szerencsére a Vírusfalók túlélte a középiskolát, a kretén nevet is, amit egy elég durva buli után választottunk neki. Sőt, azt is, hogy a csapatból ketten lediplomáztak. Már nem csak szívességből játszunk a haverjaink szülinapján, és nem csak feldolgozásokat. Egyre több saját számunk van, és már kaptunk külsős felkérést is, egészen baráti fizetségért.

Most jutottunk el arra a pontra, hogy szeretnénk egy rendes honlapot a bandának, ahol közzétehetünk videókat, koncertfelvételeket, klipeket, fotókat, árajánlatokat, meg ilyesmiket. Ehhez persze szükséges egy biztonságos szerver tárhely bérlés, így azzal kezdtük, hogy ennek utánanéztünk.

A bátyám cége nem olyan rég foglalkozott a témával, így tudtam, hogy melyik honlapon érdemes körülnézni.

Itt 8 különböző szerver tárhely bérlés csomag közül tudunk választani, így könnyen megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt.

Bizonyos dolgok minden csomaghoz fixen járnak, mint a korlátlan adatbázisok száma, hálózati sebesség, vagy éppen az aldomainek száma. Ezen kívül a személyre szabható kéretlen e-mailek szűrése, valamint az email nyomkövetés is minden csomag részét képezi.

A 8 csomag tulajdonságai egy egyszerű, átlátható táblázatba van szedve, könnyen láthatóak a különbségek, hasonlóságok. De egy átlag embernek, aki nem szakmabeli, nem sokat mondanak a CPU sebességre vonatkozó információk, vagy hogy korlátlan az SSD IOPS.

De a weboldal készítői gondoltak a laikusokra is, és a táblázat alatt minden csomaghoz mellékeltek egy-egy rövid, szöveges leírást arról, hogy mire jók, elegendők, és milyen honlapokhoz ajánlják őket.

Ebből már ki tudtunk indulni a srácokkal. Az SSD Ten csomagon akadt meg egyből a szemünk, amit művészeti bemutatkozó oldalaknak szántak. Bár ez a tárhely videók részére nem igazán alkalmas, a felvételek linkét a közösségi felületeken úgyis egyszerűen közzé tudjuk tenni.

Így ellenőriztük az SSD Ten paramétereit, hogy számokban is lássuk azért, mire készülünk előfizetni. 10 gigabyte tárterületet kapunk, a fizikai memória 1 GB, a CPU sebesség 100 %, az adatforgalmi korlát pedig 1 Terrabyte. Az emailküldési limit egyformán magas, 500 darab óránként és domainenként. A postafiókok száma is korlátlan.

Mindent összevetve arra jutottunk, hogy ez kezdetnek tökéletes, és ha később esetleg kinőjük az oldalt, előfizetünk egy másik csomagra.

Reméljük, hogy a weboldal beváltja a hozzáfűzött reményeket, és kapunk néhány külsős felkérést is!