Gyors megoldás, ha sietni kell – nem csak managerek számára

A nyár minden évben aktív turnézással telik, rendkívül sűrű hónapok ezek nekem, de a zenészek, és koncertszervezők számára is. Zenekari managereként az én felelősségem, hogy minden a tervek szerint haladjon, és ha valami probléma merül fel, az ne borítsa fel a rendet, és a művészeknek ne kelljen semmi miatt idegeskedniük.

Nem egyszerű, de muszáj mindig nyugodtnak maradni, ha baj van, gyors, és precíz megoldás kell, amit nem lehet nyomás alatt végrehajtani, de egy idő után, tapasztalat útján beleszokik az ember, és megtanul kezelni minden helyzetet. A munkaeszközeim, mint a telefonom, a kézi naptáram, és a laptopom mindig nálam kell, hogy legyenek, és tökéletesen is kell működniük. Semmi nem akadályozhatja meg az információ áramlását, kivétel nélkül, folyamatosan elérhetőnek, naprakésznek kell lennem, hiszen én tartom a kapcsolatot a többi szervezővel. Összekötő vagyok, és a folyamatos kapcsolattartás elengedhetetlen. Ez az egyetlen útja annak is, hogy még időben segítséget tudjak kérni, a megfelelő embertől és intézkedni, és segíteni másoknak.

Ha ismeretlen helyszínen koncertezünk, mindig egy kicsit nehezebb a dolgom, mert nem mindig lehet pontosan tudni, hogy kihez kell fordulni, hogyha nem megfelelő a szállás, nem érkezett meg időben egy ember, beugrós kell, elakadtunk útközben. Ilyenkor fel kell találnom magam, és egyedül elintézni a dolgokat, amikhez kellenek a kütyüim. Ha elromlik a gépem, nem tudok dolgozni.

Az idén több budapesti koncertünk is volt, ami már ismerős terepnek számított, azonban nincs olyan alkalom, hogy ne kellene felkészülni valami váratlan helyzetre még így is. Nem most kezdtem a szakmát, mára már nem ijedek meg, szinte nincs olyan eset, ami annyira meglepne, hogy ne tudjam, mit kell csinálni, de inkább előre szoktam gondolkozni. Az eszembe volt, hogy mi van, ha egyszer csak felmondja a laptopom a szolgálatot. Bár gondoltam, hogy sok laptop szerviz található budapesten, korábban például fogalmam sem lett volna, hogy hova tudom vinni, ha hirtelen meghibásodik.

Elképzeltem a szituációt, hogy a laptopom elromlik épp egy fontos dokumentum átbeszélése közben, úgy, hogy aznap este koncert van. Ilyen helyzetekben gyors megoldás kell, el is kezdtem keresgélni. A PCMENTOR két laptop szervizet is üzemeltet budapesten, egyet Pesten, egyet pedig Budán, amik ráadásul egyszerűen megközelíthetőek. Mindenki, akit megkérdeztem, azt mondta, hogy ők a legjobb laptop szerviz budapest vonzáskörzetében, így nem volt kérdés, hogy hozzájuk vigyem javíttatni ezt a számomra fontos munkaeszközt, hogyha esetleg segítségre lenne szükségem.