Szem alatti sötét karikák, avagy a koncertezés árnyoldala

Már egészen kicsit korom óta éneklek, gimnazista korom óta pedig több zenekarnak voltam és vagyok tagja. Nemrég észrevettem, hogy egyre kevésbé bírom a sokszor éjszakába nyúló koncertezést. A szemem alatt ugyanis sötét karikák jelentek meg, amiket eddig nem sikerült eltüntetnem, csak elfedtem különféle sminkelési módszerekkel.

Múlt héten egy koncertem után találkoztam az egyik ismerősömmel, aki az InstanTENSE Plus nevű terméket ajánlotta a hatékony küzdelemhez. Hozzátette azt is, hogy a szérumot forgalmazó weboldalon számos cikket olvashatok a szem alatti sötét karikák krém általi és egyéb módszerekkel történő eltávolításáról.

Milyen módszerekkel tüntethetjük el a szem alatti sötét karikákat?

A cikkből, amit olvastam megtudtam, hogy a szem alatti sötét karikák eltüntetése krém használatával csak egy lehetséges módszer. Ráadásul nem mindegy, milyen megoldást választunk, ugyanis a hatékony módszer mibenléte attól is függ, hogy mi okozza a sötét karikákat.

Természetesen vannak különféle házi módszerek – például hideg vizes borogatás használata – amik segíthetnek a karikákkal szemben. Ugyanakkor a legfontosabb, és egyben leghatásosabb kombó az elegendő alvás és az egészséges életmód követése lenne.

A cikkben szerepel, hogy természetesen smink és korrektor használatával nap közben elfedhetjük a szem alatti sötét karikákat, viszont ebben az esetben nagyon fontos a megfelelő termékek választása, és a körültekintő használat. Ügyelnünk kell arra, hogy a sminkcuccok ne okozzanak irritációt, arra, hogy óvatosan vigyük fel őket a szem alá – hiszen az az arc legvékonyabb bőrfelülete – , illetve arra is, hogy mindig gondosan lemossuk a sminket, az ugyanis könnyen összegyűlhet a szem alatti területen.

Szem alatti karikák eltüntetése krém segítségével

Az egészséges életmód mellett a leginkább hatásos módszer talán a megfelelő szemkörnyékápoló vagy szemránckrém használata lehet. Ha tehát hatékonyan akarsz küzdeni a szem alatti karikák eltüntetése krém segítségével is ajánlott.

Ezt azonban a simnktermékekhez hasonlóan körültekintő módon kell kiválasztani. Először is fontos, hogy hidratáló hatású krémet válasszunk, melyet kifejezetten a szem alatti terület ápolására készítettek. Az is kiemelten fontos, hogy a termék ne tartalmazzon semmiféle irritációt kiváltható allergént (pl. illatanyagot vagy színezéket). Illetve érdemes olyan krémet választanunk, aminek hatékonyságát és kíméletességét megfelelő klinikai tesztek támasztják alá.

Az oldalon forgalmazott InstanTENSE Plus emelő hatású arcszérum minden olyan kritériumnak megfelel, aminek egy jó szemkörnyékápoló meg kell, hogy feleljen. Azt hiszem, mindenképpen érdemes lenne kipróbálnom, hátha segít a koncertek és az éjszakázás miatt kialakult sötét karikák eltávolításában. Bár azt hiszem, az egészséges életmódot nem úszom meg… Azt semmilyen krém nem váltja ki.