Mi köze az ékszereknek a zenéhez?

Elsőre nem sok. Legalább is ezt hihetjük. Pedig nem egészen így van. Bizonyára sokunkban megvan a kép, amikor egy tini zenekar a koncerten, a színpadon mindenki előtt táncol és zenél. A mai világban már nem csak a zene, de a látványvilág is fontos egy-egy klipnél, így az sem mindegy, hogy akár az élőkoncerten, akár a stúdió felvételeken milyen öltözékben vagyunk. Mivel pedig öltözködésről van szó, nem lehet eléggé hangsúlyozni a kiegészítők fontosságát (kérdezzük meg bátran bármelyik hölgy ismerősünket, ő garantáltan tanúsítani fogja ezt). Így van köze, nem is kicsi, az ékszereknek a zenéhez.

Fontos dolog, hogy az ifjú titánok, de a már befutott sztárok öltözéke is trendi, stílusos, csinos és ízléses legyen a szereplések alkalmával, legyen az élő vagy felvételről történő. Persze sokan pont azzal szereznek nevet maguknak, hogy a hatásosság, egyedülállóság érdekében nem ilyen öltözéket öltenek magukra, vagy épp semmit sem vesznek fel. A jó kinézet mellett az sem szabad elfelejteni, hogy ez egy üzlet is, vagyis mindezt úgy kell elérni, hogy a lehető legköltséghatékonyabban oldjuk meg az egészet.

A nagy sztárok, akik már milliomosok megengedhetik maguknak, hogy igazi arany, gyémánt vagy más egyéb, méregdrága kiegészítőt pakoljanak magukra. Részben azért mert van rá pénzük, részben azért, mert sokszor az adott márka szponzorálja is az előadót, így olcsón vagy épp ingyen megkapja az adott terméket a művész, cserébe azét, hogy nyilvánosan viseli.

A kezdők azonban nem mind engedhetik meg ezt maguknak, hiszen a legtöbben karrierjük elején nem éppen dúskálnak a bankókban. Ilyenkor még ráadásul a szponzorok is ritkák, de még ha van egy két mecénás, akkor sem nyújt ekkora támogatást, elvégre is egy ismeretlen ember nem fog divatot teremteni (valószínűleg), márpedig a szponzor is csak azért támogat, mert a reklámból több hasznot remél. Valamit valamiért.

Hogy lehet akkor elérni, hogy kinézetünk megfeleljen az elvárásoknak és a céljainknak, de mégis beleférjünk a keretbe? Nyilván valamennyi költséget fel kell vállalnunk, de főleg a kiegészítők terén, amik a legdrágábbak lehetnének, érdemes mondjuk egy swarovski ékszerbe fektetni. Az ilyen kincsek ólomkristályból készülnek és igazából a csiszolási technika teszi különlegessé. Az osztrák cég ugyanis az egyszerű üveget, kristályokat csiszolja le úgy, hogy gyémánt, vagy más drágakő hatását keltsék. Nyilván az előállítás költsége emiatt olcsóbb lesz, viszont első ránézésre egy laikus nehezen mondaná meg a különbséget. Pláne TV-n keresztül. Ráadásul előadás közben a legtöbb zenekarban nem csak a szájukat használják a csapat tagjai, hanem táncolnak vagy más egyéb koreográfiát adnak elő, ugrálnak, mozgnak. Ilyenkor előfordulhat, hogy leesik egy fülbevaló, elszakad egy nyaklánc vagy bármi hasonló baleset történik. Egy swarovski ékszerért, amihez olcsóbban hozzájuthatunk, kevésbé fogunk sajnálni, mintha a méregdrága 24 karátos arany nyakláncuktól kéne szomorú búcsút vennünk. Ráadásul a swarovski elég népszerű manapság, és jó a minősége is, vagyis nem arról van szó, hogy egy értéktelen hamisítványt öltünk magunkra. Óriási a választék, ami akár interneten keresztül is elérhető, így kényelmesen, akár neten keresztül is megrendelhetjük az adott terméket. Ráadásul szinte bármilyen más fémmel ötvözhető a kristály, így szabadabban kreálhatjuk meg a saját ízlésünk szerint az ékszert.

A fentebb kifejtettek miatt tökéletes lehetőség azoknak, akik pályájuk elején is jól akarnak kinézni, vagy akik egyen ékszert keresnek a csapatnak. Ez lehet még fontos érv emellett az ékszer mellett. Sok együttesnek van egy-egy szimbóluma, amit az összetartozás jeleként viselnek. Lehet ez egy tetoválás, egy ruha, de nagyon gyakran egy ékszer. A swarovski ebből a célból is tökéletes, hiszen a nagy választék miatt biztos találunk olyat, ami mindenkinek megfelel, az olcsó ár miatt könnyebb kifizetni és akár még pótdarabokat is beszerezhetünk, ami lehetőséget ad arra, hogy bárhová magunkkal vigyük a motívumunkat, hiszen ha el is veszne, van másik.

A swarovski tehát egy olcsó, de az árához képest jó minőségű kristály, tökéletes hétköznapi viselethez, de akár különleges alkalmakkor is megállja a helyét a különleges csiszolási technikának hála. Aki nem szeretne vagyonokat költeni egy ékszerre, de jól szeretne kinézni, annak csak ajánlani tudom.