Új próbaterem, új klímarendszer

Gitárosként játszom egy zenekarban. A srácokkal már jó pár éve béreltünk egy próbatermet, ahol imádtunk játszani. Egyetem után mindig összegyűltünk, és új számokat írtunk, vagy csak öröm zenélgettünk kicsit, hogy kieresszük a gőzt. A banda amúgy egy dobosból, egy énekesből, agy basszusgitárosból és egy szólógitárosból áll, tehát elég átlagos felállásnak mondható. Néha elhívnak minket egy-egy rendezvényre, de inkább hobbi a zenélés mintsem megélhetési lehetőség.

Pár hónappal ezelőtt szomorú hír ért minket. A próbatermünknek helyt adó épület vezetősége úgy döntött, szállodává alakítják a helyiséget, és így az ott játszó bandák – minket is beleértve – „utcára kerültek”.

Elkezdtünk új próbaterem után kutatni, de sehol nem találtunk olyat, ami minden igénynek megfelel. Végül úgy döntöttünk, hogy a mi garázsunk fogjuk átalakítani a célra, úgyis ott áll üresen már egy jó ideje, és így bérleti díjat se kell fizetnünk. Mikor elkészültek a munkálatok, egy nagyon pofás kis próbaterem lett az üres helyiségből, csak egy probléma akadt: nem tudtuk szabályozni a hőmérsékletet.

Egy ismerősöm a https://klimaglobal.eu oldalt ajánlotta, mondván, hogy ők bármi ilyen jellegű problémára megoldást biztosítanak.

A főoldalra érve egyből kérhetünk árajánlatot. Annyit kell tennünk, hogy rányomunk az árajánlatkérés gombra és megadjuk a nevünk, email címünk, telefonszámunk, valamint a várost, amiben élünk. Ha bármi kérdésünk, vagy megjegyzésünk lenne, azt is megírhatjuk nekik.

A Klimaglobal foglalkozik klímaberendezésekkel, hőszivattyúkkal és speciális szellőztetőrendszerekkel is. 15 év tapasztalattal bírnak, rengeteg ügyfélnek szereltek be klímát, vagy fűtőrendszert és kívülről betéve ismerik a különböző eszközöket. A weboldalon az átlagember számára is érthető módon írnak ezekről. Kifejezetten izgalmas olvasni a blogot, ahonnan rengeteg újdonságot tudhatunk meg, és így sokkal könnyebbé válik a választás.

Amikor klímát telepítenek, nagyon odafigyelnek, hogy minden elvárásnak tökéletesen megfeleljen a berendezés. Először is a telepítés helyszínének méretét kell pontosan meghatározni a tökéletes hűtés, vagy akár fűtés érdekében, mert csak így lehet a maximumot kihozni a rendszerből minimális energiafelhasználással. Ezután ki kell találni, hogy csak hűtésre van-e szüksége az ügyfélnek, vagy fűteni is szeretne. Arra a kérdésre is választ kell adni, hogy hány légtér lesz klimatizálva. Más berendezés kell oda, ahol csak egy szobát kell ellátni, és más oda, ahol többet. Az előzőhöz hasonló, de a telepítés szempontjából nagyon fontos kérdés az is, hogy hány klímaberendezést szeretne üzemeltetni az ügyfél. Mindezek után meghatározható az összeg, amit hajlandó a megrendelő rászánni a tökéletes hőmérséklet kialakítására. Végül jöhet az ingatlan felmérése abból a szempontból, hogy át kell-e alakítani, vagy képes befogadni az új klímarendszert. Ha ezekre a kérdésekre megkapták a választ, a Klimaglobal szakemberei meg tudják mondani melyik a tökéletes választás.

A hőszivattyú beszerelése is hasonló körültekintést igényel. Ez egy nagyon király, energiatakarékos megoldás, ami a környezet hőjét használja fel fűtésre, vagy akár hűtésre is. Leegyszerűsítve úgy működik a cucc, hogy keringteti a vizet a rendszerben, és kinyeri a hőt a talajból, talajvízből vagy éppen a levegőből. Ezután a felmelegített vizet bevezeti a házban található csőrendszerbe, és ezzel a házban kellemes meleg lesz. Nem kell ide tüzelőanyag, sem gáz, csak egy profi csapat, némi áram, meg egy jó minőségű hőszivattyú. Aki ezt a megoldást választja, nem csak a környezetet védi, hanem rengeteg pénzt is megtakaríthat. A legkülönfélébb változatok érhetők el a Klimaglobal kínálatában. Vannak talajkollektoros hőszivattyúk, talajszondás hőszivattyúk, kútvizes víz-víz hőszivattyúk, levegő-víz és levegő-levegő szivattyúk is.

Ha szeretnél többet megtudni a technológiáról, és tapasztalt szakemberekkel konzultálni, akkor feltétlen keresd fel a https://klimaglobal.eu oldalát!